30.10.10

Dulu sekarang

Aku dulu tak pernah kenal erti susah. Kemudian lepas kenal erti susah baru aku mula kenal hidup. Sebelum ni cuma ikut-ikut saja. Tak pernah pandai nak fikir lebih. Dan seronok juga bila dah faham sikit-sikit apa feel hidup ni. Cumanya bila dewasa kita banyak terlepas pandang. Terlebih seronok tak cukup serius. Tak cukup seronok terlebih serius. Ketawa kurang, duit kurang, makan kurang walaupun nafsu banyak, rokok tak ada, kawan lari, tidur entah mana-mana. Segalanya tunggang langgang.

Tunggang kuda ada juga bestnya. Asalkan jangan jadi si tanggang.

3 comments:

  1. betul. tak rasa susah, kau tak akan rasa real life tu.

    ReplyDelete
  2. dobot
    dulu lain. sekarang lain. macam nak nyanyi pun ada ;)

    amal
    tapi bila susah, tak semestinya boleh hidup pula. heheh.

    ReplyDelete